Upload documenten naar fileshare
De volgende instellingen zijn noodzakelijk:
Root
Allereerst moet de kolom Tekst bij de instelling Sectie: Documenten en Item: DocumentRoot gevuld zijn met een UNC-map, bijvoorbeeld \\CORK\OpenWave\Documents
, die verwijst naar een map op de fileshare waarachter documenten vanuit OpenWave opgeslagen kunnen worden.
Deze root moet een substring zijn van de gedefinieerde mappen in de Sectie: Aanmaakmappen.
Vanuit een installatie in de Cloud van OpenWave zal het contact met een fileshare via de installatie van satellite lopen. De rootmap kan in de (lokaal geïnstalleerde) satellite-ini worden overschreven.
Op die rootmap (en daarmee op alle submappen) dient een gebruiker gedefinieerd te zijn met voldoende rechten die OpenWave gebruikt om documenten te plaatsen en te tonen.
Ook in het geval dat de zaak waar de documenten naar toe worden geüpload valt onder een compartiment (al of niet met satellite) geldt het bovenstaande.
Authenticatie
- Indien de zaak waar de documenten naar toe worden geüpload NIET valt onder een compartiment (of wel, maar het compartiment gebruikt geen satellite) dan:
- Sectie: Documenten Item: OphalenViaFileserver_Username. In kolom Tekst komt de inlognaam die gebruikt wordt om:
- indien de fileserver rechtstreeks zonder satellite (dus on premisse) wordt benaderd, de documenten op te slaan of te verwijderen achter de documentroot
- indien de fileserver via satellite wordt benaderd, dan moet deze username overeenkomen met de tag api_name uit de lokaal geïnstalleerde satellite.ini. In de satelllite-ini zijn apart de credentials gedefinieerd die toegang geven tot de fileshare.
- Sectie: Documenten Item: OphalenViaFileserver_Password. In kolom Tekst komt het password dat hoort bij de OphalenViaFileserver_Username:
- indien de fileserver rechtstreeks zonder satellite (dus on premisse) wordt benaderd is dit het password dat toegang geeft tot de fileshare
- indien de fileserver via satellite wordt benaderd, dan moet deze userpass overeenkomen met de tag api_pass uit de lokaal geïnstalleerde satellite.ini.
- Indien de zaak waar de documenten naar toe worden geüpload WEL valt onder een compartiment EN de kolom dlsatellite van dat compartiment is aangevinkt, dan zijn username en password bij het betreffende compartiment in het blok satellite opgeslagen (beheerportaal-Nieuw).
Zie ook: 2-way encryptie van externe wachtwoorden.
Tracering
Windows Internet Naming Service
Kolom Tekst van Sectie: Documenten Item: OphalenViaFileserver_Wins het IP-adres van de machine met de Windows Internet Naming Service.
Het domein van de fileshare.
- Indien de zaak waar de documenten naar toe worden geüpload NIET valt onder een compartiment (of wel, maar het compartiment gebruikt geen satellite) dan:
- geen satellite (dus OpenWave is on premisse geïnstalleerd) dan de kolom Tekst van Sectie: Documenten en Item: OphalenViaFileserver_Domain In kolom Tekst de domeinnaam waarin rechten van username en password geregeld zijn
- wel satellite maar de zaak waar vanuit geüpload wordt valt NIET in een compartiment, dan de kolom Tekst van Sectie: Satellite Item: Domain.
- Indien de zaak waar de documenten naar toe worden geüpload WEL valt onder een compartiment EN de kolom dlsatellite van dat compartiment is aangevinkt dan de kolom Domein op de detailkaart van het betreffende compartiment (beheerportaal-Nieuw) in het blok satellite.
Protocol
Satellite
Indien er verbinding vanuit de Cloud wordt gezocht met een fileserver dan is een installatie van een aparte OpenWave satellite-server binnen het LAN noodzakelijk. Het programma verwacht dat deze satellite-server aanwezig is indien:
- de zaak waar vanuit wordt geüpload NIET valt onder een compartiment EN de kolom Tekst van Sectie: Documenten, Item: OphalenViaFileserver gevuld is met de waarde 'Satellite'
- de zaak waar vanuit wordt geüpload WEL valt onder een compartiment en de kolom fileserver via Satellite op de detailkaart van het betreffende compartiment (beheerportaal-Nieuw) aangevinkt is.
Zie voor werking en overige instellingen: Satellite t.b.v. benadering fileserver en zie voor ketenvoorbeeld: Ketenvoorbeeld Upload vanuit Cloud.
Overschrijven of dupliceren onder nieuwe naam
Bij uploaden naar fileshare kijkt het programma of de file reeds bestaat. Indien:
- de zaak waar vanuit wordt geüpload NIET valt onder een compartiment
- EN Indien Getal1 van de instelling: Sectie: Documenten Item: OphalenViaFileserver de waarde = 1 heeft
- EN de file bestaat reeds
OF indien:
- de zaak waar vanuit wordt geüpload WEL valt onder een compartiment
- EN de kolom bestaande files overschrijven van de detailkaart van het betreffende compartiment (beheerportaal-Nieuw) is NIET aangevinkt
- EN de file bestaat reeds
dan wordt de file onder de een nieuwe naam geplaatst (het naamdeel van de filenaam wordt hiertoe uitgebreid met '(n)' bijvoorbeeld mijndocument(1).txt of mijndocument(12).txt. n kan maximaal 999 keer worden opgehoogd. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan is - of de file wordt geüpload na bewerking in OnlyOffice -, dan wordt de bestaande file overschreven.
Bijwerken geregistreerde documentenkaart
Indien de instelling Sectie: DocumentRegistreren Item: BestaandeRegNegerenBijUploadPostfix is aangevinkt en er wordt een upload gedaan van een document naar fileshare waarbij dat document met een postfix (n) wordt opgeslagen en er blijkt een geregistreerde documentkaart te zijn onder de oorspronkelijke naam (dus in tbcorrespondentie) bij de betreffende zaak, dan wordt die geregistreerde documentkaart NIET bijgewerkt. Anders dus wel.
Waarschuwen bij doublure in naam
Indien:
- er bij een zaak een file wordt geüpload naar een fileshare
- EN de zaak speelt NIET in een compartiment
- EN Getal1 van de instelling Sectie: Documenten Item: OphalenViaFileserver is ongelijk aan 1
dan zal het programma controleren of er al een file bestaat met dezelfde naam bij die zaak en zo nodig een waarschuwing geven.
Indien Getal1 van bovengenoemde instelling de waarde 1 heeft, betekent dat er nooit doublures kunnen ontstaan omdat de filenaam in dat geval wordt uitgebreid met een tellertje: test.txt en test(1).txt.
Mogelijke mappen
OpenWave moet eerst bepalen op welke map(pen) documenten geplaatst mogen worden. OpenWave gaat er daarbij vanuit dat de documenten achter de vermelde Documentroot logisch ingedeeld zijn naar op zijn minst de hoofdzaakcodering. Dit gebeurt op drie manieren.