openwave:1.29:applicatiebeheer:probleemoplossing:programmablokken:verwerking_dso_stam_berichten

Verwerking DSO STAM berichten

Zie ook:

De service laag van de OpenWave omgeving ontvangt deze DSO-berichten (een triggerbericht in xml-formaat en een verzoekbericht in xml-formaat en een Jnet/EnableU bericht in xml om een intrekking door te geven) op het endpoint /DSO/Verzoek/ als HTTPS:POST.

De luisterservice op /DSO/Verzoek -endpoint roept getAuthorisation aan met de loginnaam/pass uit de HTTPS en krijgt hierdoor een sessie identifier.

Met deze sessie identifier wordt (deze) API verwerkDSOVerzoekbericht aangeroepen met de sessie identifier als eerste en de xml als tweede parameter.

Alleen in het geval dat het binnengeschoten bericht geen verzoek- of trigger- of verzoeknotificate- of Intrekbericht is, wordt een foutcode geretourneerd (naar de digi-koppelaar).

De berichten worden gelogd indien de instelling Sectie: DSO en Item: Messagelog aangevinkt is (beheertegel Messagelog). Indien aangevinkt en Getal1 is ongelijk aan 1, dan worden alleen de valide trigger- en verzoekberichten gelogd in Tbmessagelog (mits de algemene instelling Sectie: OWB en Item: Messagelog ook aangevinkt is). Indien Getal1 de waarde 1 heeft, dan worden ook de niet valide berichten op het DSO-endpoint gelogd.

In geval dat het bericht valide is, maar door ontbrekende configuratie het bericht toch niet kan worden verwerkt, dan wordt de oorzaak van dit euvel in de messagelog in de kolom Error getoond.

Indien een aanvrager een verzoek heeft ingetrokken is het de digi-koppelaar (Jnet/EnableU) die in een eigen formaat deze boodschap doorgeeft:

<root>
  <oin>00000001001100415000</oin>
  <verzoeknummer>2022070500133</verzoeknummer>
  <actie>close</actie>
</root>

OpenWave vangt deze op en behandelt deze alsof het een verzoekbericht is met doel intrekken: zie hieronder.

Met Stam 4.0 is het begrip trigger veranderd in verzoeknotificatie. Waar u leest triggerbericht kan u hieronder ook verzoeknotificatiebericht lezen.

Het triggerbericht is vanaf versie 2.0 van de STAM qua inhoud zo beperkt dat OpenWave alleen nog het DSO verzoeknummer uit het triggerbericht opslaat in de tabel tbDSOtrigger (geen userinterface). Vroeger werd het triggerbericht gebruikt om BSN-nummer en KvK- en Vestigingsnummer van de aanvrager en gemachtigde op te slaan in afwachting van het verzoekbericht (in tbDSOtrigger). Bij de verwerking van het verzoekbericht werd vervolgens de tabel geraadpleegd bij het (over)schrijven van de aanvrager en gemachtigde. Dit laatste is dus komen te vervallen per STAM 2.0 versie. De registratie van het DSO verzoeknummer in tbDSOtrigger blijft behouden zodat er toch voor ieder nieuw DSO aanvraag een registratie is van het binnengekomen triggerbericht bij OpenWave.

De gegevens in deze tabel tbDSOtrigger worden opgeschoond na 31 dagen tenzij anders aangegeven in kolom Getal1 van de instelling Sectie: DSO en Item: BewaardagenTabelDsoTrigger.

  • In de beheertabel Adressoorten/rollen dient exact één kaart te bestaan waarbij het vakje Is rol voor contactpersoon uit verzoekbericht DSO (tbadressoort.dldsorolcontactpers) aangevinkt is. Deze rol is bedoeld voor de contactpersoon uit het DSO-verzoekbericht.
  • In de beheertabel Adressoorten/rollen dient exact één kaart te bestaan met code AVR die gebruikt wordt als aanvrager (initiatiefnemer).
  • In de beheertabel Adressoorten/rollen dient exact één kaart te bestaan met code GEM die gebruikt wordt als gemachtigde.
  • In de tabel met instellingen (beheertegel Configuratie) moet bestaan de kaart met Sectie: Koppeling OLO en Item: Dossierbehandelaar, waarbij kolom Tekst gevuld is met een waarde die overeenkomt met de code (tbmedewerkers.dvcode) van een (niet vervallen) kaart uit de medewerkerstabel. Dit wordt de default dossierbehandelaar bij ontbreken van de default-behandelaar in het zaaktype.
  • In de tabel met instellingen moet bestaan de kaart met Sectie: Koppeling OLO Item: DummyLokatiePerceelkey waarin Getal2 verwijst naar een dnkey van een kaart in tbperceeladressen die staat voor onbekend adres.

Zie ook de veronderstelde aanwezigheid van bepaalde zaaktypes hieronder in het blok Zaaktype.

Uit de tag <verzoeknummer> wordt het verzoeknummer opgehaald.

Met STAM 4.0 is het begrip Vooroverleg veranderd in Conceptverzoek. Waar hieronder Vooroverleg staat kan ook als Conceptverzoek gelezen worden.

Uit de tag <doel> wordt bepaald of het bericht gaat over Initiëren, Vooroverleg, Aanvullen of Intrekken.

  • Indien Aanvullen dan wordt de kaart gezocht in tbomgvergunning met dvlvoaanvraagnr = verzoeknummer. Indien niet gevonden of er zijn meerdere kaarten gevonden met hetzelfde verzoeknummer dan wordt de verwerking gestopt (zie kolom Error in messagelog). Indien wel gevonden dan wordt een kaartje aangemaakt in tbomgdsoaanvulintrek bij de betreffende omgevingszaak (deze tabel is zichtbaar als lijstje in detailscherm omgevingszaak in blok DSO-aanvullingen) met het volgnummer en doel.
    • Uitzondering: indien niet gevonden maar instelling Sectie: DSO, Item: AanvullingTotNieuweZaak is aangevinkt (default false) dan wordt er wel een nieuwe zaak aangemaakt. Dit kan men zo instellen om de DSO verzoeken tot een nieuwe zaak te verwerken in OpenWave waarop al 1 of meer aanvullingen zijn, die pas na het wijzigen van bevoegd gezag bij de organisatie binnenkomen. In dit geval stuurt het DSO alleen de laatste Aanvulling naar de organisatie. Als de instelling aan staat zal er een nieuwe zaak worden aangemaakt conform werking zoals beschreven op deze pagina (doel blijft Aanvullen). Daarnaast wordt een record in tbomgdsoaanvulintrek bij de nieuwe omgevingszaak aangemaakt. Mocht er ingesteld staan dat er automatisch een DSO ontvangstbevestigingsmail verstuurd moet worden dan zal deze van sjabloon Aanvulling zijn.
  • Indien Intrekken dan wordt de kaart gezocht in tbomgvergunning met dvlvoaanvraagnr = verzoeknummer. Indien niet gevonden of er zijn meerdere gevonden dan wordt de verwerking gestopt (zie kolom Error in messagelog). Indien wel gevonden dan wordt een kaartje aangemaakt in tbomgdsoaanvulintrek bij de betreffende omgevingszaak (deze tabel is zichtbaar als lijstje in detailscherm omgevingszaak in blok DSO-aanvullingen) met het volgnummer en doel.
  • Indien Vooroverleg of Initiëren dan wordt in principe altijd een nieuwe kaart gemaakt in TbOmgvergunning.

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

Uit blok <projectlocaties> wordt alleen de informatie uit het eerste sub blok <projectlocatie> gebruikt om de nieuwe zaak te koppelen aan precies één OpenWave locatie (tbperceeladressen). Als volgt:

  1. OpenWave zoekt eerst op adres (waarbinnen eerst op BAG-ID nummeraanduiding, anders op postcode + huisnummer-gegevens, en anders op straat, huisnummergegevens en woonplaats)
  2. Niet gevonden (of niet aanwezig in STAM-bericht) dan wordt gezocht op x- en y-coördinaat op grond van de opgegeven punt locatie in rijksdriehoek.
  3. Niet gevonden (of niet aanwezig in STAM-bericht) dan wordt gezocht op kadastrale gegevens.
  4. Niet gevonden (of niet aanwezig in STAM-bericht) dan wordt gezocht op punt van coördinaten ERTS, waarbij zo nodig omgerekend wordt naar rijksdriekhoek.

Niet gevonden (of niet aanwezig in STAM-bericht) valt OpenWave terug op Getal2 van Sectie: Koppeling OLO Item: DummyLokatiePerceelkey (onbekend adres). Daar kan nog van worden afgeweken indien OpenWave (bij ontbreken van uitvoerende instantie) op grond van bevoegd gezag in de tabel tboin een gemeente-id verwijzing vindt (kolom tboin.dvgemeenteid), waarvoor een compartiment is gedefinieerd in OpenWave. In dat laatste geval zal OpenWave de waarde - mits gevuld - van kolom tbcompartiment.dnkeyswfdummyadres nemen als keyverwijzing naar tbperceeladressen. Die tbperceeladressenkaart moet bij dezelfde gemeente-id horen!

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

De volgende types kunnen worden aangeleverd in het verzoekbericht:

  • Aanvraag vergunning
  • Melding
  • Informatie
  • Informatie ongewoon voorval
  • Aanvraag maatwerkvoorschrift
  • Melding gelijkwaardige maatregel
  • Aanvraag toestemming gelijkwaardige maatregel

Het is raadzaam hier zaaktypes voor te definiëren (of bestaande te hergebruiken) in de beheertabel Zaaktypes omgeving (tbsoortomgverg). Daartoe is de kolom Verzoektype (dvdsotype) in het blok DSO-type. OpenWave zal eerst proberen vast te stellen of het DSO verzoekbericht voor een compartiment is bedoeld op grond van de locatie, uitvoerende instantie en bevoegd gezag.

Indien de uitvoerende instantie (behandeldienst) in het verzoekbericht is gevuld dan is het verzoekbericht sowieso niet voor een compartiment, tenzij het gaat om een kopiebericht. Zie hieronder onder kopje Negeren van binnenkomende kopieberichten in kader afhandelen complexe verzoeken in samenwerkingsverband.

Anders, indien de gevonden gemeente-id (op grond van locatieadres/bevoegd gezag) wel voorkomt in tbkopcompgem (de tabel met gemeentes per compartiment) dan is het verzoekbericht voor een compartiment. Het is in dit geval van groot belang dat de kolom tbcompartiment.dnkeyswfdummyadres met een keywaarde uit tbperceeladressen wordt gevuld, die van toepassing is op dat compartiment (dezelfde gemeente-id).

Om het zaaktype (een rij uit tbsoortomgverg) te kunnen vaststellen redeneert OpenWave als volgt:

  • Indien de zaak NIET voor een compartiment is dan:
    • Indien doel = Initiëren dan wordt in deze tabel de - niet vervallen - kaart opgezocht waar Verzoektype (dvdsotype) gelijk is aan de waarde van de aangeleverde tag <Type> EN waarbij Is zaaktype vooroverleg DSO (dlisdsovooroverleg) NIET is aangevinkt EN waarbij Zaaktype is exclusief voor compartiment (dlW055) NIET is aangevinkt. | Dat moet er precies één zijn anders wordt de verwerking gestopt (zie kolom Error in messagelog).
    • Indien doel = Vooroverleg dan wordt in deze tabel de - niet vervallen - kaart opgezocht waar Verzoektype (dvdsotype) gelijk is aan de waarde van de aangeleverde tag <Type> EN waarbij Is zaaktype vooroverleg DSO (dlisdsovooroverleg) WEL is aangevinkt EN waarbij Zaaktype is exclusief voor compartiment (dlW055) NIET is aangevinkt.. Dat moet er precies één zijn anders wordt de verwerking gestopt (zie kolom Error in messagelog).
  • Indien de zaak WEL voor een compartiment is dan:
    • Indien doel = Initiëren dan wordt in deze tabel de - niet vervallen - kaart opgezocht waar Verzoektype (dvdsotype) gelijk is aan de waarde van de aangeleverde tag <Type> EN waarbij Is zaaktype vooroverleg DSO (dlisdsovooroverleg) NIET is aangevinkt EN waarbij Zaaktype is exclusief voor compartiment (dlW055) WEL is aangevinkt EN waarbij in de compartimentszakentabel tbkopcompsrtomgverg bij het betreffende compartiment een rij bestaat die gerelateerd is aan deze tbsoortomgvergkaart. Indien op deze wijze geen unieke kaart gevonden in tbsoortomgverg dan redeneert OpenWave dat de zaak toch niet voor een compartiment is en zoekt opnieuw in tbsoortomgverg waarbij Zaaktype is exclusief voor compartiment (dlW055) NIET is aangevinkt.
    • Indien doel = Vooroverleg dan wordt in deze tabel de - niet vervallen - kaart opgezocht waar Verzoektype (dvdsotype) gelijk is aan de waarde van de aangeleverde tag <Type> EN waarbij Is zaaktype vooroverleg DSO (dlisdsovooroverleg) WEL is aangevinkt EN waarbij Zaaktype is exclusief voor compartiment (dlW055) WEL is aangevinkt EN waarbij in de compartimentszakentabel tbkopcompsrtomgverg bij het betreffende compartiment een rij bestaat die gerelateerd is aan deze tbsoortomgvergkaart. Indien op deze wijze geen unieke kaart gevonden in tbsoortomgverg dan redeneert OpenWave dat de zaak toch niet voor een compartiment is en zoekt opnieuw in tbsoortomgverg waarbij Zaaktype is exclusief voor compartiment (dlW055) NIET is aangevinkt.

In alle gevallen wordt bij het gevonden zaaktype uit tbsoortomgverg de fatale periode en masker van de wavezaakcode opgehaald.

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

Indien de tag <projectId> is gevuld, zoek dan de inhoud hiervan op in TbDsoProject. Niet gevonden (maar wel gevuld) maak dan een nieuwe projectkaart in TbDsoProject (beheertegel DSO projecten).

In alle gevallen wordt de kolom tbomgvergunning.dlisdso gevuld met 'T'. Deze kolom bepaalt of de DSO-blokken zichtbaar zijn in de detailkaart van de omgevingzaak.

  • Indien Initiëren of Vooroverleg dan wordt een nieuwe zaak aangemaakt onder het gevonden zaaktype (dnkeysoortomgverg), project (dnkeydsoproject) en bij de gevonden locatie (dnkeyperceeladressen), waarbij de kolom dvlvoaanvraagnr met het verzoeknummer wordt gevuld en de kolom dlisdso met 'T'. Bij de omgevingszaak worden de niet-repetitieve gegevens overgenomen op het detailniveau van de zaak (tags: <naam>, <indiendatum>, <ambtshalve>, <doel>, <volgnummer> e.d.). Op grond van zaaktype (masker en fatale termijn) wordt dvzaakcode berekend en de fatale datum. Bij Vooroverleg wordt de kolom ddvooroverleg gevuld met de indieningsdatum van het bericht.
  • Indien Aanvullen of Intrekken dan wordt de omgevingszaak opgezocht op grond van verzoeknummer (op kolom dvlvoaanvraagnr) en worden de kolommen volgnummer en doel bijgewerkt. Bovendien wordt een kaartje aangemaakt in tbomgdsoaanvulintrek bij de betreffende omgevingszaak (deze tabel is zichtbaar als lijstje in detailscherm omgevingszaak in blok DSO-aanvullingen) met het volgnummer en doel.

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

Alle gegevens uit het blok <projectlocaties> worden opgenomen in de dochtertabel tbzaakkadperc bij de omgevingszaak. Omgevingstegel: Projectlocaties\kadastrale percelen.

Per blok <projectlocatie> wordt een kaart aangemaakt in deze tabel, waarbij - indien aanwezig - zowel puntcoördinaat, als polygoon (vooralsnog alleen de exterior ring), als adresgegevens, als kadastrale gegevens worden overgenomen. De puntcoördinaten en polygonen worden door OpenWave omgerekend naar het Rijksdriehoekstelsel.]] Indien geen blok adresAanduiding in STAM-bericht en ook geen blok kadastralegegevens dan wordt de tbprojectlocaties.straatnaam gevuld met 'Getekend gebied'.

Indien de omgevingzaak is aangemaakt bij het onbekende perceeladres (DummyLokatiePerceelkey of dnkeyswfdummyadres bij compartiment) EN de instelling Sectie: DSO-VerzoekAfhandelen en Item: Hoofdprojectlocatie is aangevinkt, dat wordt de kolom tbzaakkadperc.dlhoofdprojectlocatie van de eerste projectlocatie uit het STAM-bericht automatisch op T gezet.

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

Het OIN-nummer uit blok <bevoegdGezag> van de tag <oin> wordt opgezocht in tboin (beheertegel OIN-nummers). Indien deze niet bestaat wordt het OIN-nummer aangemaakt in deze tabel. In de omgevingszaak komt een verwijzing naar het tboin-record (dnkeyoinbevgez).

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

De gegevens uit het blok <bevoegdGezagHistorie> worden opgenomen in de dochtertabel tbomgbevgezhistorie bij de omgevingszaak. Per blok <bevoegdGezag> wordt een kaart aangemaakt in deze tabel (omgevingstegel Historie DSO Bevoegd gezag). Het OIN-nummer uit de tag <oin> wordt daarbij opgezocht in tboin (beheertegel OIN-nummers). Indien deze niet bestaat wordt het OIN-nummer aangemaakt in deze tabel. In de tbomgbevgezhistorie-kaart komt een verwijzing naar het tboin-record (dnkeyoin).

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

Het OIN-nummer uit blok <uitvoerendeInstantie> van de tag <oin> wordt opgezocht in tboin (beheertegel OIN-nummers). Indien deze niet bestaat wordt het OIN-nummer aangemaakt in deze tabel. In de omgevingszaak komt een verwijzing naar het tboin-record (dnkeyoinuitvinst).

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

De gegevens uit het blok <uitvoerendeInstantieHistorie> worden opgenomen in de dochtertabel tbomguitvinsthistorie bij de omgevingszaak. Per blok <uitvoerendeInstantie> wordt een kaart aangemaakt in deze tabel (omgevingstegel Historie DSO Behandeldienst). Het OIN-nummer uit de tag <oin> wordt daarbij opgezocht in tboin (beheertegel OIN-nummers). Indien deze niet bestaat wordt het OIN-nummer aangemaakt in deze tabel. In de tbomguitvinsthistorie-kaart komt een verwijzing naar het tboin-record (dnkeyoin).

Alleen bij Initiëren en Vooroverleg.

Er wordt een nieuwe kaart gemaakt in de dochtertabel tbinbehandelingbij bij de omgevingszaak met de medewerkerscode die als default behandelaar (dvcodedefbehandelaar) is toegekend aan het zaaktype (tbsoortomgverg). Indien de zaak in een compartiment wordt afgehandeld gaat het om de default behandelaar uit tbkopcompsrtomgverg (beheertegel Compartimentrechten). Indien deze defaultwaardes ontbreken dan valt OpenWave terug op de verplichte instelling Sectie: Koppeling OLO en Item: Dossierbehandelaar.

Contactpersoon

Notitie

Niet te verwarren met Initiatiefnemer of Gemachtigde: het gaat hier om hoe OpenWave de gegevens verwerkt uit het blok Contactpersoon indien aanwezig in het STAM-bericht

Het blok Contactpersoon kan alleen worden opgevoerd bij het indienen van de aanvraag wanneer een vestiging of bedrijf de aanvraag indient. Het gaat dan om de volgende situaties:

  • Er is geen gemachtigde en de initiatiefnemer is een bedrijf of vestiging
  • Er is een gemachtigde en de gemachtigde is een bedrijf of vestiging

Staat er in het STAM-bericht een initiatiefnemer/gemachtigde (bedrijf) en een blok contactpersoon, dan wordt er zowel een Aanvrager/Gemachtigde (het bedrijf) als een DSO contactpersoon aangemaakt.
Het is ook mogelijk dat een bedrijf of vestiging de aanvraag indient ZONDER een extra contact. In dat geval zal er alleen een Aanvrager/Gemachtigde bij de zaak worden aangemaakt: zie voor verwerking Aanvrager/Gemachtigde (bedrijf) de kopjes Initiatiefnemer resp. Gemachtigde op deze pagina.

De Contactpersoon aanmaken gaat vervolgens als volgt:

  • Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen. De gegevens uit blok <contactpersoon> worden aangevuld of nieuw aangemaakt in de tabel tbcontactadressen (omgevingstegel Contactadressen). De relatie tussen het contactadres en de omgevingszaak ligt in de dochtertabel tbomgvergcontactennn op de kaart met dvcodeadressoort = de rol/adressoort die in de beheertabel Adressoorten/rollen aangemerkt is als Is rol voor contactpersoon uit verzoekbericht DSO. Zie hierboven bij verplichte instellingen. Bij Aanvullen kijkt OpenWave of deze relatie in tbomgvergcontactennn reeds bestaat. Zo ja dan worden de contactgegevens zo mogelijk aangepast in de betrokken adreskaart van tbcontactadressen. Zo nee, - of het gaat om Initiëren of Vooroverleg - , dan zal een nieuwe relatie gelegd moeten worden naar een nieuw aan te maken of reeds bestaande adreskaart in OpenWave. OpenWave zoekt of de contactpersoon reeds bestaat in tbcontactadressen op de tag <emailadres> (moet dus wel gevuld zijn) EN op de tag <achternaam> (moet dus wel gevuld zijn) EN op de eerste positie van de tag <voorletters> (moet dus wel gevuld zijn). Indien geen unieke kaart gevonden wordt een nieuwe kaart aangemaakt in tbcontactadressen.

Wat betreft het overnemen/overschrijven van adresgegevens redeneert OpenWave chronologisch als volgt:

  • als blok <afwijkendAdres> bestaat EN de waarde van tbcontactadressen.dvstraatnaam (postadres) is leeg dan worden de postadresgegevens overschreven met de gegevens uit dit blok
  • als blok <binnenlandsAdres> bestaat EN de waarde van tbcontactadressen.dvveststraat (vestigingsadres) is leeg dan worden de vestigingsadresgegevens overschreven met de gegevens uit dit blok
  • als tbcontactadressen.dvstraatnaam (postadres) nog steeds leeg is overschrijf dan de postadresgegevens met de waardes uit blok <binnenlandsAdres>
  • als blok <buitenlandsAdres> bestaat EN de waarde van tbcontactadressen.dvbuitenladresregel1 is leeg dan worden de buitenlandadresgegevens overschreven met de gegevens uit dit blok.

Initiatiefnemer

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen.

Een BSN-nummer bestaande uit 9 nullen beschouwd OpenWave als leeg.
De gegevens uit blok <initiatiefnemer> (in OpenWave is dit de aanvrager) worden aangevuld of nieuw aangemaakt in de tabel tbcontactadressen (omgevingstegel Contactadressen). De relatie tussen het contactadres en de omgevingszaak ligt in de dochtertabel tbomgvergcontactennn op de kaart met dvcodeadressoort = AVR (zie hierboven bij verplichte instellingen). Bij Aanvullen kijkt OpenWave of deze relatie in tbomgvergcontactennn reeds bestaat. Zo ja dan worden de contactgegevens zo mogelijk aangepast in de betrokken adreskaart van tbcontactadressen. Zo nee, - of het gaat om Initiëren of Vooroverleg - , dan zal een nieuwe relatie gelegd moeten worden naar een nieuw aan te maken of reeds bestaande adreskaart in OpenWave. OpenWave kijkt in het STAM-bericht naar de aanwezigheid van BSN, KVK-nummer of vestigingsnummer en zoekt daarmee naar een bestaande (unieke) kaart in tbcontactadressen. Indien het een natuurlijk persoon betreft (BSN is gevuld), dan wordt op BSN gezocht (indien meer dan 1 gevonden dan diegene met de hoogste dnkey). Geen (unieke kaart) gevonden, dan wordt er een nieuw contactadres aangemaakt. Indien het om een bedrijf gaat dan wordt op vestigingsnummer en/of KvK nummer gezocht waarbij eerst op vestigingsnummer indien gevuld: ook hier geldt indien meer dan 1 gevonden dan diegene met de hoogste dnkey EN waarvoor geldt dat de achternaam LEEG is (achternaam komt namelijk niet mee in het STAM-bericht, er dient dus een leeg contact te zijn voor het bedrijf). Is er geen vestigingsnummer maar wel een KvK-nummer dan wordt op KvK gezocht (ook hier geldt indien meer dan 1 gevonden dan diegene met de hoogste dnkey EN waarvoor geldt dat de achternaam LEEG is). Indien geen unieke kaart gevonden wordt, of het gaat om een bedrijf en de achternaam is niet leeg van het contactadres in OpenWave, dan wordt een nieuwe kaart aangemaakt in tbcontactadressen.

Wat betreft het overnemen/overschrijven van persoonsgegevens (natuurlijk persoon) redeneert OpenWave als volgt:

  • dddatummutatie met systeemdatum
  • dvtelefoon met <telefoonnummer>
  • dvemail met <emailadres>
  • dvachternaam met <geslachtsnaamNaamgebruik>
  • dvvoorvoegsel met <voorvoegselNaamgebruik>
  • dvvoorletters met <voorlettersNaamgebruik>
  • dvbriefaanhef met – afgekapt op 200 tekens - De aanhef zoals bepaald bij instelling Sectie: Programma, Item: Aanhefcontactpersonen + ‘ heer/mevrouw ‘ + (alleen indien <voorvoegselNaamgebruik> gevuld, dan <voorvoegselNaamgebruik>+ een spatie ) + <geslachtsnaamNaamgebruik>

Wat betreft het overnemen/overschrijven van bedrijfsgegevens (niet natuurlijk persoon) redeneert OpenWave als volgt:

  • dddatummutatie met systeemdatum
  • dvtelefoon met <telefoonnummer>
  • dvemail met <emailadres>
  • dvrsin met <rsin>
  • dvstatutairenaam met <statutaireNaam>
  • dvbin met <kvkNummer>
  • dvhandelsnaam met <handelsnaam>
  • dvbedrijfsnaam met <verkorteHandelsnaam>

Wat betreft het overnemen/overschrijven van adresgegevens redeneert OpenWave chronologisch als volgt:

  • De aanvrager/initiatiefnemer is een natuurlijk persoon (blok: <natuurlijkPersoon>):
    • als blok <correspondentieAdres> <afwijkendAdres> bestaat dan vanuit blok <afwijkendAdres> de postadresgegevens overnemen (indien dit een Postbusnummer betreft EN instelling Sectie: KoppelingNHR, Item: PostbusnrInHuisnr is aangevinkt dan wordt als straatnaam 'Postbus' gezet en als huisnummer het postbusnummer)
    • als blok <correspondentieAdres> <binnenlandsAdres> bestaat dan vanuit blok <binnenlandsAdres> de postadresgegevens overnemen
    • als blok <correspondentieAdres> <buitenlandsAdres> bestaat dan uit blok <buitenlandsAdres> de buitenlandse adresgegevens overnemen
    • als blok <verblijfsadres> bestaat dan uit blok < verblijfsadres> de vestigingsadresgegevens overnemen
    • als blok <verblijfsadresBuitenland> bestaat EN tbcontactadressen.dvbuitenladresregel1 is null dan uit blok <verblijfsadresBuitenland> de buitenlandse adresgegevens overnemen.
  • De aanvrager/initiatiefnemer is een niet natuurlijk persoon (blok: <NietNatuurlijkPersoon>):
    • als blok <postAdres> <afwijkendAdres> bestaat dan uit blok <afwijkendAdres> de postadresgegevens overnemen (indien dit een Postbusnummer betreft EN instelling Sectie: KoppelingNHR, Item: PostbusnrInHuisnr is aangevinkt dan wordt als straatnaam 'Postbus' gezet en als huisnummer het postbusnummer)
    • als blok <postAdres> <binnenlandsAdres> bestaat dan vanuit blok <binnenlandsAdres> de postadresgegevens overnemen
    • als blok <postAdres> <buitenlandsAdres> bestaat dan uit blok <buitenlandsAdres> de buitenlandse adresgegevens overnemen
    • als blok <bezoekadres> bestaat dan uit blok < bezoekadres> de vestigingsadresgegevens overnemen
    • als blok <bezoekadresBuitenland> bestaat EN tbcontactadressen.dvbuitenladresregel1 is null dan uit blok <bezoekadresBuitenland> de buitenlandse adresgegevens overnemen
    • als blok <vestiging> <postAdres> <afwijkendAdres> bestaat EN <adrestype> gevuld dan vanuit blok <afwijkendAdres> de postadresgegevens overschrijven
    • als blok <vestiging> <postAdres> <binnenlandsAdres> bestaat EN <straatnaam> gevuld dan vanuit blok <binnenlandsAdres> de postadresgegevens overschrijven
    • als blok <vestiging> <postAdres> <buitenlandsAdres> bestaat EN <adresBuitenland1> gevuld dan uit blok <buitenlandsAdres> de buitenlandse adresgegevens overnemen
    • als blok <vestiging> <locatieAdresVestiging> bestaat EN <straatnaam> gevuld bestaat dan uit blok <locatieAdresVestiging> de vestigingsadresgegevens overnemen
    • als blok <vestiging> <locatieAdresBuitenland> bestaat EN tbcontactadressen.dvbuitenladresregel1 is leeg dan uit blok <locatieAdresBuitenland> de buitenlandse adresgegevens overnemen.

Notitie

Indien de instelling Sectie: DSO-Verzoekafhandelen en Item: OntbrekendPostadresVullenMetVestiging is aangevinkt en het STAM-bericht bevat geen post- c.q. correspondentieadres bij aanvrager (initiatiefnemer) en/of gemachtigde dan zullen de verblijfs- c.q. vestiging gegevens in OpenWave zowel in het vestigingsadres als in het postadres bij de contactadreskaart worden overgenomen

Gemachtigde

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen.

Een BSN-nummer bestaande uit 9 nullen beschouwd OpenWave als leeg.
De gegevens uit blok <gemachtigde> worden aangevuld of nieuw aangemaakt in de tabel tbcontactadressen (omgevingstegel Contactadressen). De relatie tussen het contactadres en de omgevingszaak ligt in de dochtertabel tbomgvergcontactennn op de kaart met dvcodeadressoort = GEM (zie hierboven bij verplichte instellingen). Bij Aanvullen kijkt OpenWave of deze relatie in tbomgvergcontactennn reeds bestaat. Zo ja dan worden de contactgegevens zo mogelijk aangepast in de betrokken adreskaart van tbcontactadressen. Zo nee, - of het gaat om Initiëren of Vooroverleg - , dan zal een nieuwe relatie gelegd moeten worden naar een nieuw aan te maken of reeds bestaande adreskaart in OpenWave.

Net als bij de Aanvrager kijkt OpenWave in het STAM-bericht naar de aanwezigheid van BSN, KvK-nummer of vestigingsnummer en zoekt daarmee naar een bestaande (unieke) kaart in tbcontactadressen. Deze logica is gelijk voor zowel de aanvrager als de gemachtigde. Dus alleen indien er geen unieke kaart gevonden wordt, of het gaat om een bedrijf en de achternaam is niet leeg van de contact in OpenWave, dan wordt een nieuwe kaart aangemaakt in tbcontactadressen.

Wat betreft het overnemen/overschrijven van persoons- dan wel bedrijfsgegevens en de adresgegevens redeneert OpenWave hetzelfde als hierboven beschreven bij de initiatiefnemer.

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen en Intrekken.

De gegevens uit het blok <projectactiviteiten> worden opgenomen in de dochtertabel tbtoestemmingen bij de omgevingszaak (omgevingstegel Onderdelen/Activiteiten). Per blok <projectactiviteit> wordt op grond van de tag <activiteitNaam> gezocht of deze voorkomt in de tabel tbsrttoestemming (beheertegel Soort Activiteit/Onderdeel) bij de niet-vervallen kaarten. Zo nee dan wordt aldaar een nieuw record aangemaakt met de activiteitsnaam. Zo ja, en er is precies één of er zijn meerderere kandidaten dan wordt degene met de laagste (oudste) primary key genomen: in het geval van meerdere kandidaten krijgen de overige kandidaten een vervaldatum.
De primary key van de gevonden of zojuist aangemaakte kaart in tbsrttoestemming wordt in combinatie met de primary key van de omgevingszaak opgezocht in tbtoestemmingen.dnkeyomgvergunningen en tbtoestemmingen.dnkeysrttoestemming. Indien NIET gevonden dan wordt een nieuwe kaart aangemaakt in tbtoestemmingen. De projectactiviteit is hiermee gekoppeld aan de omgevingszaak. De unieke DSO activiteit-id's, waarin ook een bevoegd gezag code is opgenomen, alsmede de onderliggende subactiviteitsnaam (indien van toepassing) worden bij de activiteit van de omgevingszaak overgenomen.

Specificaties (vragen en antwoorden per activiteit)

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen en Intrekken. De gegevens uit het blok <projectactiviteit> <specificaties> worden opgenomen in de dochtertabel tbdsospecificaties bij de activiteit (tbtoestemmingen) (omgevingstegel Onderdelen/Activiteiten: lijst in het detailscherm van activiteit). Per blok <specificatie> wordt op grond van de tag <vraagId> en de primary key in tbtoestemmingen van de activiteit gezocht of deze combinatie voorkomt in de tabel tbdsospecificates (dvdsovraagid en dnkeytoestemmingen).
Zo nee dan wordt aldaar een nieuw record aangemaakt met de vraag en antwoord gegevens.
Zo ja (doel = aanvullen) en het antwoord op de vraag wijkt af van het reeds opgeslagen antwoord, dan wordt de kolom volgnr gevuld met het volgnummer van de aanvulling en het nieuwe antwoord in de kolom dvdsoantwoord geplaatst en - indien tag <oorsprantwoord> gevuld - de kolom dvdsooorsprantwoord overschreven met de tag <oorsprantwoord> uit het bericht.

Mapping antwoorden uit specificaties op grond van vraagid

In de beheertabel achter de tegel Acties op DSO-SpecVraagids kan ingesteld worden hoe een antwoord op een bepaalde vraagid doorgezet kan worden naar andere kolommen van de OpenWave database. Een voorbeeld met betrekking tot het plaatsen van de bouwkosten in tbtoestemmingen (activiteiten/onderdelen) in de kolom opgegeven bouwkosten (dflegesopgbasis):

Er zijn twee vraagid's (en misschien nog wel meer) die naar de bouwkosten vragen namelijk:

  • 284856 indien de specificatie hoort bij activiteit Bouwactiviteit (omgevingsplan) en
  • 368212 indien de specificatie hoort bij activiteit Bouwactiviteit (technisch).

Beide vallen onder aanvraagtype Aanvraag vergunning, belangrijk, want eenzelfde vraagomschrijving bij eenzelfde activiteit kan per aanvraagtype een andere vraagid opleveren. In de tabel (tbdsospecvraagid) moeten dus 2 kaarten worden aangemaakt met de genoemde vraagid's (dvdsovraagid). Hoewel de omschrijving vrij staat is het belangrijk zo goed mogelijk het verschil aan te geven in de kolom dvomschrijving. In beide gevallen is het de bedoeling dat de kolom dflegesopgbasis van de tabel tbtoestemmingen moet worden gevuld: de kolom ga naar tabel (dvganaartabelnaam) moet daarom gevuld worden met tbtoestemmingen.

Nu moet het programma weten bij welke dnkey van tbtoestemmingen de aanpassing moet gebeuren: de kolom select statement (dvsqlprimkeyganaartabel) moet gevuld worden met een valide SQL select statement. In bovenstaande gevallen select dnkeytoestemmingen from tbdsospecificaties where dnkey = %keypointer%. De variabele %keypointer% wordt daarbij on the fly vervangen door de dnkey uit de tabel tbdsospecificaties die hoort bij de betreffende vraagid.

Nu moet OpenWave weten welke kolom(men) van tbtoestemmingen moeten worden vervangen. Er zijn vier mogelijkheden. In dit voorbeeld wordt alleen de eerste (dvedit1kolomnaam) gevuld met de gewenste kolomnaam uit tbtoestemmingen: dflegesopgbasis.

Tot slot moet aangegeven worden in de kolom dvedit1waarde met welke waarde tbtoestemmingen.dflegesopgbasis moet worden vervangen. In dvedit1waarde zal de string %dvdsoantwoord% on the fly worden vervangen met het antwoord op de vraag uit het DSO STAM-bericht. Aangezien dit een characterstring is moet de beheerder zelf aangeven hoe deze string geconverteerd moet worden om in het floatfield dflegesopgbasis te passen, namelijk replace(%dvdsoantwoord%,chr(44),'.')::float (de eventuele komma in het antwoord wordt eerst omgezet naar een decimale punt, en dat resultaat wordt als float opgeslagen).

Als het antwoord in een stringveld terecht moet komen dan is bijvoorbeeld %dvdsoantwoord%, maar ook substr(%dvdsoantwoord%,2,5) valide. Indien een vaste waarde (dus niet gebaseerd op het antwoord) dan moet deze geplaatst worden tussen enkele aanhalingstekens indien de kolom die vervangen moet worden een stringveld of datumveld is. Bij type float of integer geen aanhalingstekens.

Ander voorbeeld:

De provincie Noord-Holland heeft als extra vraag in het DSO-verzoek toegevoegd: Aan welke weg gaat u activiteiten uitvoeren? Het antwoord kan niet anders dan een wegnummer bevatten. De vraagid voor deze vraag in het DSO-verzoek = 380711. Het is de bedoeling dat het antwoord met het wegnummer terechtkomt in tbzaakkadperc (de projectlocaties) en dat de betreffende kaart in tbzaakkadperc gelijk de status hoofdprojectlocatie krijgt. In de tabel tbdsospecvraagid moet een kaart aangemaakt worden met vraagid = 380711. De kolom ga naar tabel met gevuld worden met tbzaakkadperc.
Bij de verwerking van een DSO-verzoek wordt altijd een kaart aangemaakt in tbzaakkadperc met de projectlocatie. Dit is al gebeurd voordat de specificaties worden behandeld. Het select statement primary key van ga-naar-tabel om deze kaart te vinden wordt dan:

select dnkey from tbzaakkadperc where dnkeyomgvergunningen = (select dnkeyomgvergunningen from tbtoestemmingen where dnkey = (select 
  dnkeytoestemmingen from tbdsospecificaties where dnkey = %keypointer%)) limit 1

  • Kolomnaam1 moet gevuld worden met de kolomnaam waar het wegnummer in moet komen: dvwegnummer
  • Waarde1 moet gevuld worden met het antwoord uit het DSO-bericht: %dvdsoantwoord%
  • Kolomnaam2 moet gevuld worden met de kolomnaam van is hoofdprojectlocatie namelijk: dlhoofdprojectlocatie
  • Waarde2 moet gevuld worden met de vaste waarde T (dlhoofdprojectlocatie is type char-veld dus tussen enkele aanhalingstekens) 'T'.

Opnemen kwaliteitsborger als contactpersoon op grond van specificatie-groepen kwaliteitsborger

Indien

  • er een adresrol (beheertegel Adressoorten) bestaat waarbij de kolom Is rol voor kwaliteitsborger uit verzoekbericht DSO (dldsorolkwaliteitsborger) is aangevinkt
  • EN de instelling Sectie: DSO en Item: Kwaliteitsborger aangevinkt is
  • EN er nog geen contactpersoon gekoppeld is aan de aangemaakte omgevingszaak met de ROL kwaliteitsborger

dan onderzoekt OpenWave de specificaties van het STAM-bericht op groepen waarin de tekst kwaliteitsborger voorkomt. De - ongestructureerde - antwoorden van de vragen:

  • met vraagid 366941 en 365921 (of vanaf 1.29.3 de vraagtekst: Wat is het KvK-nummer van de kwaliteitsborger?) zal OpenWave interpreteren als een KvK-nummer
  • 366940 en 365920 (of vanaf 1.29.3 de vraagtekst:Wat is de bedrijfsnaam van de kwaliteitsborger?) als bedrijfsnaam
  • 365923 en 366943 (Wat is het adres van de kwaliteitsborger?) als een postadres (waarin straat huisnummer, woonplaats ongestructureerd voorkomen)
  • 366938 en 365912 (Wat is de naam van de contactpersoon die de kwaliteitsborging uitvoert?) als een achternaam (waarbij voorletters, tussenvoegsel en naam ongestructureerd voorkomen)
  • 365919 en 366946 (Wat is het telefoonnummer van de contactpersoon die de kwaliteitsborging uitvoert?) als telefoon van de kwaliteitsborger
  • 366944 en 365916 (Wat is het e-mailadres van de contactpersoon die de kwaliteitsborging uitvoert?) als email van de kwaliteitsborger.

OpenWave gaat als volgt te werk:

  • OpenWave onderzoekt is of in de kaartenbak contactadressen de betreffende kwaliteitsborger al voorkomt. Dat gebeurt op de twijfelachtige combinatie KvK-nummer en Email. Indien precies één kaart gevonden dan wordt deze contactpersoon ook gekoppeld aan de aangemaakte omgevingszaak met de rol kwaliteitsborger.
  • Geen bestaand contact gevonden of meerder mogelijkheden: dan maakt OpenWave een nieuwe contactadreskaart aan op grond van de ongestructureerde antwoorden, waarbij op voorhand al uitgesloten kan worden dat de kolommen Postadres en Achternaam juist worden gevuld. Er is dus altijd werk aan de winkel voor een mens om het contactadres goed te krijgen.

Gevraagde bijlages per specificatie

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen en Intrekken.

De gegevens uit de blokken <projectactiviteit> <specificaties> <gevraagdeBijlage> worden opgenomen in de dochtertabel tbdsogevrbijlages bij de specificatie (tbdsospecificaties) (omgevingstegel Onderdelen/Activiteiten: lijst in het detailscherm van specificatie bij activiteit).
Per blok <gevraagdeBijlage> wordt op grond van de tag <documentsoortDSO> en de primary key in tbdsospecificaties van het betrokken vraag/antwoord gezocht of deze combinatie voorkomt in de tabel tbdsogevrbijlages (dvdsodocumentsoort en dnkeydsospecificaties). Zo nee dan wordt aldaar een nieuw record aangemaakt met de gevraagde bijlage gegevens.

Documenten per gevraagde bijlage per specificatie

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen en Intrekken.

De gegevens uit de blokken <projectactiviteit> <specificaties> <gevraagdeBijlage> <documenten> worden opgenomen in de dochtertabel tbomgoloberichten bij de gevraagde bijlage (tbdsogevrbijlages) (omgevingstegel Onderdelen/Activiteiten: lijst in het detailscherm van gevraagde bijlages bij specificatie).

Per blok <document> wordt op grond van de tag <documentId> en de primary key in tbdsogevrbijlages van de betrokken gevraagde bijlage gezocht of deze combinatie voorkomt in de tabel tbomgoloberichten (dvolomessageid en dnkeydsogevrgbijage). Zo nee dan wordt aldaar een nieuw record aangemaakt met de documentgegevens en - indien het om een aanvulling/intrekking gaat - ook het DSO-verzoek-volgnummer.

Wanneer een nieuwe kaart wordt aangemaakt in tbomgoloberichten wordt naast de dnkeydsogevrgbijage ook de dnkeyomgvergunningen gevuld zodat de documentkaarten ook rechtstreeks te zien zijn vanaf de omgevingstegel OLO/AIMberichten.

Indien een aanvulling wordt verwerkt kan het zijn dat eerdere documenten zijn vervangen door andere of zelfs helemaal niet meer opgenomen zijn in het aanvullingsbericht. Deze documenten worden in de tabel tbomgoloberichten voorzien van een vervaldatum (datum dat aanvulling is binnengekomen). Indien deze vervallen documenten ook een registratie hebben in de tabel tbcorrespondentie (geregistreerde documenten) wordt ook daar een vervaldatum toegekend.

Bij Initiëren en Vooroverleg en Aanvullen en Intrekken.

De gegevens uit het blok <verzoekbijlages> (gevraagde bijlages die niet direct aan een specificatie zijn te linken) worden ook opgenomen in de tabel tbomgoloberichten, maar dan zonder connectie naar een specificatie.

Per blok <document> wordt op grond van de tag <documentId> van de betrokken verzoekbijlage gezocht of deze reeds voorkomt in de tabel tbomgoloberichten (dvolomessageid met een lege dnkeydsogevrgbijage). Zo nee dan wordt aldaar een nieuw record aangemaakt met de documentgegevens en - indien het om een aanvulling/intrekking gaat - ook het DSO-verzoek-volgnummer.

Wanneer een nieuwe kaart wordt aangemaakt in tbomgoloberichten wordt naast de dnkeydsogevrgbijage ook de dnkeyomgvergunningen gevuld zodat de documentkaarten ook rechtstreeks te zien zijn vanaf de omgevingstegel OLO/AIMberichten.

Indien een aanvulling wordt verwerkt kan het zijn dat eerdere documenten zijn vervangen door andere of zelfs helemaal niet meer opgenomen zijn in het aanvullingsbericht. Deze documenten worden in de tabel tbomgoloberichten voorzien van een vervaldatum (datum dat aanvulling is binnengekomen). Indien deze vervallen documenten ook een registratie hebben in de tabel tbcorrespondentie (geregistreerde documenten) wordt ook daar een vervaldatum toegekend.

In het kader van afhandelen complexe verzoeken in samenwerkingsverband, wordt er eerst gekeken of het te verwerken bericht genegeerd moet worden. Dat wil zeggen of het gaat om een zogenaamd kopiebericht.

Bij het verwerken van STAM-bericht wordt eerst deze voorcheck gedaan: Indien

  • Er nog geen kaart bestaat in tbomgvergunning met Dvlvoaanvraagnr = Verzoeknummer
  • EN in het STAM-bericht is het OIN-nummer van de uitvoerendeInstantie gevuld
  • EN dat OIN-nummer is ongelijk aan de kolom Tekst van instelling Sectie: SWF en Item: OINvanZender (dit is de OIN van de host: de hoofdorganisatie die OpenWave gebruikt)
  • EN de instelling Sectie: DSO en Item: KopieberichtenOpslaan is NIET aangevinkt is (of bestaat niet)

Dan gaat het om een kopiebericht dat moet worden genegeerd. In de messagelog wordt het bericht wel opgenomen met de reden waarom genegeerd.
Indien het kopiebericht toch moet worden opgeslagen (de instelling Sectie: DSO en Item: KopieberichtenOpslaan is WEL aangevinkt, dan krijgt het verzoeknummer de postfix '_KCV'.

Na het verwerken van het verzoekbericht kunnen één of meer van onderstaande vervolgacties plaatsvinden indien het om Initiëren of Vooroverleg gaat. Indien Aanvullen dan is alleen vervolgactie DSO ontvangstbevestiging sturen mogelijk.

Het zaaktype van de omgevingskaart kan gekoppeld zijn aan één of meer processen. De bijbehorende processtappen worden automatisch aan de nieuwe zaak toegevoegd indien het attribuut automatisch bij die koppelingen aangevinkt is (beheertegel Zaaktypes omgeving. Detailscherm bij zaaktype en daarbinnen lijst gekoppelde processen).

Het zaaktype van de omgevingskaart kan gekoppeld zijn aan processen die automatisch aan de nieuwe zaak kunnen worden toegevoegd (zie hierboven). Indien aan een automatisch toegevoegd proces één of meer checklijsten zijn verbonden die ook de eigenschap automatisch toevoegen hebben (tbkopproccheck.dlauto = 'T'), dan worden deze checklijsten automatisch toegevoegd bij de zaak.

Dit is het geval indien:

  • er GEEN sprake is van een compartiment EN de instelling Koppeling ZAAK en Item: AutoZaakDmsOmgeving is aangevinkt
  • er WEL sprake is van een compartiment dan EN de kolom dlAutoZaakDmsOmgeving is aangevinkt bij het betreffende compartiment (beheerportaal-Nieuw).

Zie voor overige verplichte instellingen voor aanmaken zaak in extern zaak/DMS bij Creëer zaak zaak/dms.

Indien

  • de zaak NIET valt onder een compartiment:
    • de instelling Sectie: Documenten Item: OphalenViaFileserver aangevinkt is
    • EN de instelling Sectie: Documenten Item: AutomAanmaakFileservermappen aangevinkt is

OF indien

  • de zaak WEL valt onder een compartiment:
    • de kolom ophalen via fileserver op de detailkaart van het betreffende compartiment is aangevinkt
    • EN de kolom Automatisch aanmaken mappen (dlautoaanmaakmappen) aangevinkt is bij het betreffende compartiment

dan zullen bij het aanmaken van een nieuwe zaak automatisch de omgeving_mappen genoemd in de rijen van Sectie: Aanmaakmappen worden aangemaakt waarbij er een '4' voorkomt in Getal1 (dus indien Getal1 de waarde 25 heeft dan niet, indien bijv. 4 of 124 dan wel). Hierbij uitgezonderd zijn de mappen waarin de variabelen %adviesnr% , %bezwaarnr% en %inspnr% zijn opgenomen. Indien OpenWave in de Cloud draait, dan moet wel de satellite geïnstalleerd zijn.

Zie: Hyperlink.

Dit is het geval indien:

  • instelling Sectie: DSO en Item: OntvangstBevestAutoVersturen aan is gevinkt
  • doel van DSO STAM-bericht Initiëren, Vooroverleg, Conceptverzoek of Aanvullen is (dus niet bij Intrekken)

Zie voor overige verplichte instellingen voor automatisch versturen van DSO ontvangstbevestiging bij DSO Ontvangstbevestiging sturen.

  • openwave/1.29/applicatiebeheer/probleemoplossing/programmablokken/verwerking_dso_stam_berichten.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/04/03 15:44
  • door Lonneke van Dijk