openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:documentsjablonen

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:documentsjablonen [2024/02/16 14:16] Ton Pullensopenwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:documentsjablonen [2024/07/15 13:11] (huidige) Ton Pullens
Regel 34: Regel 34:
 In het detailscherm van een sjabloongroep, wordt de lijst met gekoppelde sjablonen getoond. Door middel van de plus- dan wel de min-knop, kunnen sjablonen gekoppeld/ontkoppeld worden aan de sjabloongroep. Er valt alleen te kiezen uit sjablonen die qua module overeenkomen met de toebedeelde modules aan de sjabloongroep. Ook zijn altijd zichtbaar de sjablonen die al gekoppeld zijn (ongeacht of deze sjablonen later vervallen zijn/ de module gewijzigd is waardoor logischerwijs het sjabloon niet opnieuw te kiezen is bij de sjabloongroep). Het daadwerkelijk aanmaken/verwijderen van sjablonen gebeurd bij de sjablonenlijst. In het detailscherm van een sjabloongroep, wordt de lijst met gekoppelde sjablonen getoond. Door middel van de plus- dan wel de min-knop, kunnen sjablonen gekoppeld/ontkoppeld worden aan de sjabloongroep. Er valt alleen te kiezen uit sjablonen die qua module overeenkomen met de toebedeelde modules aan de sjabloongroep. Ook zijn altijd zichtbaar de sjablonen die al gekoppeld zijn (ongeacht of deze sjablonen later vervallen zijn/ de module gewijzigd is waardoor logischerwijs het sjabloon niet opnieuw te kiezen is bij de sjabloongroep). Het daadwerkelijk aanmaken/verwijderen van sjablonen gebeurd bij de sjablonenlijst.
  
-==== Sjabloondefinitie (documentsjablonenlijst)====+==== Documentsjablonenlijst====
 In de lijst met documentsjablonen kunnen documentsjablonen verwijderd worden (inclusief parameters), nieuw aangemaakt en gekopieerd worden. Bij het maken van een kopie worden de parameters mee gekopieerd. Ook kan er op de lijst gefilterd en gezocht worden. In de lijst met documentsjablonen kunnen documentsjablonen verwijderd worden (inclusief parameters), nieuw aangemaakt en gekopieerd worden. Bij het maken van een kopie worden de parameters mee gekopieerd. Ook kan er op de lijst gefilterd en gezocht worden.
  
-==== Sjabloondefinitie (detailscherm)====+===== Sjabloondefinitie =====
 In het detailscherm van een documentsjabloon kan men het sjabloon na aanmaken vervolgens koppelen aan de gewenste sjabloongroep(en) via het blok **Sjabloongroep(en)**. Hierbij valt er te kiezen uit sjabloongroepen die niet vervallen zijn en waarvan de module van het sjabloon waar men op staat voorkomt in de modules van de sjabloongroep. In het detailscherm van een documentsjabloon kan men het sjabloon na aanmaken vervolgens koppelen aan de gewenste sjabloongroep(en) via het blok **Sjabloongroep(en)**. Hierbij valt er te kiezen uit sjabloongroepen die niet vervallen zijn en waarvan de module van het sjabloon waar men op staat voorkomt in de modules van de sjabloongroep.
 Voor bestaande sjablonen kan via het detailscherm op dezelfde manier de koppeling aan sjabloongroepen gewijzigd worden. Met de komst van dit blok is het veld //Sjabloongroep// komen te vervallen.  Voor bestaande sjablonen kan via het detailscherm op dezelfde manier de koppeling aan sjabloongroepen gewijzigd worden. Met de komst van dit blok is het veld //Sjabloongroep// komen te vervallen. 
  
-===== Triggers ===== +=== Triggers in het menu opties rechtsboven ===
-==== Triggers in het menu opties rechtsboven ===+
   * **Toon uploads** bij deze sjabloonfile. Hiermee wordt de uploadgeschiedenis getoond van het documentsjabloon zelf in de kolom dvtemplatebase64. Zie [[openwave:1.30:applicatiebeheer:probleemoplossing:module_overstijgende_schermen:uploads_lijst|Upload Lijst]]   * **Toon uploads** bij deze sjabloonfile. Hiermee wordt de uploadgeschiedenis getoond van het documentsjabloon zelf in de kolom dvtemplatebase64. Zie [[openwave:1.30:applicatiebeheer:probleemoplossing:module_overstijgende_schermen:uploads_lijst|Upload Lijst]]
   * **Verwijder upgeloade sjabloon**. Hiermee wordt de kolom dvtemplatebase64 leeggemaakt. Zichtbaar doordat het aanvinkvakje voor het label //Sjabloon is upgeload in tabel// leeggemaakt wordt.    * **Verwijder upgeloade sjabloon**. Hiermee wordt de kolom dvtemplatebase64 leeggemaakt. Zichtbaar doordat het aanvinkvakje voor het label //Sjabloon is upgeload in tabel// leeggemaakt wordt. 
  
-==== Triggers linksonder ===+=== Triggers linksonder ===
   * Met de knop **controleer SQL-statements** worden de gevulde query-kolommen gevalideerd. De betreffende kolomnamen worden zichtbaar met een groen bolletje indien ok en met een rood bolletje indien het statement niet valide is.   * Met de knop **controleer SQL-statements** worden de gevulde query-kolommen gevalideerd. De betreffende kolomnamen worden zichtbaar met een groen bolletje indien ok en met een rood bolletje indien het statement niet valide is.
   * Met de knop **upload sjabloonfile** kan één document (met extensie .odt of .dotx of .docx) aangewezen worden, dat vervolgens met base64 opgeslagen wordt in de kolom dvtemplatebase64. Zichtbaar doordat het aanvinkvakje voor het label //Sjabloon is upgeload in tabel// gevuld is. Indien de kolom //(UNC-pad) + naam sjabloon// een lege waarde had, dan wordt deze gevuld met de naam van het zojuist geüploade document.   * Met de knop **upload sjabloonfile** kan één document (met extensie .odt of .dotx of .docx) aangewezen worden, dat vervolgens met base64 opgeslagen wordt in de kolom dvtemplatebase64. Zichtbaar doordat het aanvinkvakje voor het label //Sjabloon is upgeload in tabel// gevuld is. Indien de kolom //(UNC-pad) + naam sjabloon// een lege waarde had, dan wordt deze gevuld met de naam van het zojuist geüploade document.
Regel 57: Regel 54:
     * EN de extensie van de sjabloonnaam (dvtemplatebase64) komt voor in de kolom //Tekst// van deze instelling (waarbij in kolom //Tekst// de mogelijke extensies gescheiden zijn door een puntkomma, dus bijvoorbeeld docx;xslsx;).     * EN de extensie van de sjabloonnaam (dvtemplatebase64) komt voor in de kolom //Tekst// van deze instelling (waarbij in kolom //Tekst// de mogelijke extensies gescheiden zijn door een puntkomma, dus bijvoorbeeld docx;xslsx;).
  
- +=== Triggers rechtsonder ===
-==== Triggers rechtsonder ===+
   * Met het aanvinkvakje (default aangevinkt) vervallen kaarten zichtbaar, kan de lijst gefilterd worden op alleen niet-vervallen sjablonen.   * Met het aanvinkvakje (default aangevinkt) vervallen kaarten zichtbaar, kan de lijst gefilterd worden op alleen niet-vervallen sjablonen.
  
-===== Kolommen van sjabloon===== +==== Kolommen ====
  
   * De kolom **ID** (dnkey) geeft de automatisch gegenereerde primary key weer van het sjabloon in de tabel tbdocumenten.   * De kolom **ID** (dnkey) geeft de automatisch gegenereerde primary key weer van het sjabloon in de tabel tbdocumenten.
Regel 101: Regel 95:
   * **Queries**. Er zijn 10 formqueries (queries waarvan het resultaat van het SQL-statement uit maar één regel mag bestaan) en 12 childqueries (de resultaatsets van deze SQL-statements mogen wel meer dan één regel bevatten). In het .odt of .dotx of .docx sjabloon worden childqueries gebruikt om tabellen te vullen en formqueries voor één op één merge-coderingen. Zie kopjes formquery en childquery. De views waarvan de naam begint met ‘VwFrm’ zijn de views die goed gedocumenteerd zijn en door Rem bij updates worden beschermd. Het is dus raadzaam alleen deze views als onderlaag van de queries te gebruiken. Zie https://www.open-wave.nl/community/online/datadictionary/Index.html.   * **Queries**. Er zijn 10 formqueries (queries waarvan het resultaat van het SQL-statement uit maar één regel mag bestaan) en 12 childqueries (de resultaatsets van deze SQL-statements mogen wel meer dan één regel bevatten). In het .odt of .dotx of .docx sjabloon worden childqueries gebruikt om tabellen te vullen en formqueries voor één op één merge-coderingen. Zie kopjes formquery en childquery. De views waarvan de naam begint met ‘VwFrm’ zijn de views die goed gedocumenteerd zijn en door Rem bij updates worden beschermd. Het is dus raadzaam alleen deze views als onderlaag van de queries te gebruiken. Zie https://www.open-wave.nl/community/online/datadictionary/Index.html.
  
-=====Queries voor merge ===== +
-Queries worden gebruikt om een documentsjabloon te mergen met gegevens uit de database.\\  +
-In het geval dat het OpenWave sjabloon een doorgeefluik is naar een Xential sjabloon (kolom dvnaaminexternsjablprog is dan gevuld), worden de resultsets van de queries gebruikt om een xml te construeren die Xential gebruikt om te mergen. Zie voor deze toepassing: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:probleemoplossing:programmablokken:xential|]]. +
  
 ====Formquery ==== ====Formquery ====
Regel 110: Regel 102:
  
 <adm warning> <adm warning>
-**LET OP:** Zorg dat de spellingchecker uit staat EN zorg dat de coderingen in het sjabloon zonder opmaak zijn (dus echt elke code selecteren en opmaak wissen uitvoeren)+**LET OP:** Zorg dat de spellingchecker uit staat EN zorg dat de coderingen in het sjabloon zonder opmaak zijn (dus echt elke code selecteren en opmaak wissen uitvoeren)\\ 
 +Tevens geldt dat indien er gebruik gemaakt wordt van input parameters, het gebruik van de **LIKE** operator NIET van toepassing is: in dat geval zal alles na karakter **%** opgevat worden als naam van een input parameter. Wil men toch zoeken op een gedeelte van een waarde gebruik dan substring selects
 </adm> </adm>
  
Regel 202: Regel 195:
 </code> </code>
  
-==== Query-variabelen ====+=== Query-variabelen ===
  
   * Bij afspraak geldt de variabele **:keyvergunning** – indien mogelijk - in een form- of childquery door OpenWave gevuld wordt met het betreffende waarde van de keykolom van de actieve Omgevingsvergunning, Handhaving, Bouw/sloopvergunning, Overige vergunning, Horecavergunning, Bestemmingsplan of Infoaanvraag, Milieu-gebruiksinrichting/vergunning/melding.    * Bij afspraak geldt de variabele **:keyvergunning** – indien mogelijk - in een form- of childquery door OpenWave gevuld wordt met het betreffende waarde van de keykolom van de actieve Omgevingsvergunning, Handhaving, Bouw/sloopvergunning, Overige vergunning, Horecavergunning, Bestemmingsplan of Infoaanvraag, Milieu-gebruiksinrichting/vergunning/melding. 
Regel 255: Regel 248:
   * de tabel in de header telt wel mee in de tellingen van het aantal tabellen. Dus stel dat in de header één tabel staat en in de body staat ook één tabel, dan verwijst de tabel van de body naar childquery2.   * de tabel in de header telt wel mee in de tellingen van het aantal tabellen. Dus stel dat in de header één tabel staat en in de body staat ook één tabel, dan verwijst de tabel van de body naar childquery2.
    
-==== Speciale childquery: samenvoegen met externe bron ====+=== Speciale childquery: samenvoegen met externe bron ===
  
 Het is mogelijk om delen van een sjabloon samen te voegen met gegevens uit een externe bron in plaats van met gegevens uit de OpenWave database. Dat kan vooralsnog alleen bij childqueries. Het is mogelijk om delen van een sjabloon samen te voegen met gegevens uit een externe bron in plaats van met gegevens uit de OpenWave database. Dat kan vooralsnog alleen bij childqueries.
Regel 263: Regel 256:
 //. Zie hiertoe het kopje //Instellingen voor overnemen van afgekeurde checklist-items in document// bij [[openwave:1.30:applicatiebeheer:probleemoplossing:programmablokken:digitale_checklijsten|Digitale checklisten]]. //. Zie hiertoe het kopje //Instellingen voor overnemen van afgekeurde checklist-items in document// bij [[openwave:1.30:applicatiebeheer:probleemoplossing:programmablokken:digitale_checklijsten|Digitale checklisten]].
  
-==== Speciale childquery: Opsommen aangewezen bijlages ====+=== Speciale childquery: Opsommen aangewezen bijlages ===
  
 De variabele **:keysaangewezenbijlages** kan gebruikt worden om in een childquery een resultaat set te verkrijgen van kaarten uit tbcorrespondentie (geregistreerde documenten) die de gebruiker heeft aangewezen als bijlages. De variabele :keysaangewezenbijlages worden door OpenWave on the fly vervangen door een opsomming van de dnkeys uit tbcorrespondentie die als bijlage zijn aangewezen gescheiden door een komma en tussen twee haakjes. De variabele **:keysaangewezenbijlages** kan gebruikt worden om in een childquery een resultaat set te verkrijgen van kaarten uit tbcorrespondentie (geregistreerde documenten) die de gebruiker heeft aangewezen als bijlages. De variabele :keysaangewezenbijlages worden door OpenWave on the fly vervangen door een opsomming van de dnkeys uit tbcorrespondentie die als bijlage zijn aangewezen gescheiden door een komma en tussen twee haakjes.
Regel 284: Regel 277:
 </code> </code>
    
-===== Invoegen tekstblokken op basis van een query-aanroep naar tbqueries ===== 
  
 +====Queries en gebruik van Xential ====
 +Queries worden gebruikt om een documentsjabloon te mergen met gegevens uit de database.\\ 
 +In het geval dat het OpenWave sjabloon een doorgeefluik is naar een Xential sjabloon (kolom dvnaaminexternsjablprog is dan gevuld), worden de resultsets van de queries gebruikt om een xml te construeren die Xential gebruikt om te mergen. Zie voor deze toepassing: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:probleemoplossing:programmablokken:xential|]]. 
 +
 +====Formquery en childquery-verwijzingen naar tbqueries====
 +De inhoud van de kolommen van de formqueries en childqueries kan ook bestaan uit een verwijzing naar een query in de beheertabel tbqueries. Zie: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:queries|]]\\
 +Hierdoor hoeft een query die in meerdere sjablonen gebruikt wordt maar eenmalig te worden gedefinieerd.  De opmaak van de sjablonen wijzigt hierdoor niet.
 +<adm example>
 +formmquery_1 is bijvoorbeeld:
 +  select dvzaakcode, dvaanvraagnaam from tbomgvergunning where dnkey = :keyvergunning
 +en formquery_2 is bijvootrbeeld 
 +  select dvbedrijfsnaam, dvachternaam from tbcontactadressen where dnkey = :keyadres
 +Deze twee select statements kunnen nu vervangen worden door de volgende:\\
 +De inhoud van formquery_1 wordt dan
 +  %query(sjabloon_zaakgegevens,:keyvergunning)%
 +en die van formquery_2 wordt dan
 +  %query(sjabloon_geadresseerdegegevens,:keyadres)%
 +  
 +In de tabel tbqueries dienen vervolgens twee kaarten aangemaakt te worden:\\
 +Eén met de naam //sjabloon_zaakgegevens// met de inhoud:
 +  select dvzaakcode, dvaanvraagnaam from tbomgvergunning where dnkey = {id}
 +en één met de naam //sjabloon_geadresseerdegegevens// met als inhoud
 +  select dvbedrijfsnaam, dvachternaam from tbcontactadressen where dnkey = {id}
 +</adm>
  
 +==== Invoegen tekstblokken o.b.v. query-aanroep naar tbqueries ====
 Er kan in het sjabloon een speciale vorm van merge-codering worden opgenomen die verwijst naar een kaart in tbqueries. In dat geval wordt die aangeroepen query geëvalueerd en het resultaat wordt op de bewuste plek in het sjabloon ingevoegd. Een dergelijke verwijzing ziet er als volgt uit:  Er kan in het sjabloon een speciale vorm van merge-codering worden opgenomen die verwijst naar een kaart in tbqueries. In dat geval wordt die aangeroepen query geëvalueerd en het resultaat wordt op de bewuste plek in het sjabloon ingevoegd. Een dergelijke verwijzing ziet er als volgt uit: 
   * <%query(codevanquery)%>    * <%query(codevanquery)%> 
Regel 325: Regel 342:
 Zie ook: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:queries|Queries]]. Zie ook: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:queries|Queries]].
  
-==== Invoegen plaatje op basis van een query-aanroep naar tbqueries die verwijst naar tbimages ====+==== Invoegen plaatje o.b.v. query-aanroep naar tbqueries ====
  
-Er kan in het sjabloon een speciale vorm van merge-codering worden opgenomen die verwijst naar een kaart in tbqueries t.b.v. opnemen plaatjes. In dat geval wordt die aangeroepen query geëvalueerd en het resultaat van die query MOET verwijzen naar een unieke dvcode uit de tabel tbimages. Het plaatsje uit tbimages wordt op de bewuste plek in het sjabloon ingevoegd. Een dergelijke verwijzing ziet er als volgt uit: +Er kan in het sjabloon een speciale vorm van merge-codering worden opgenomen die verwijst naar een kaart in tbqueries t.b.v. opnemen plaatjes. In dat geval wordt die aangeroepen query geëvalueerd en het resultaat van die query MOET verwijzen naar een unieke dvcode uit de tabel **tbimages**. Het plaatje uit tbimages wordt op de bewuste plek in het sjabloon ingevoegd. Een dergelijke verwijzing ziet er als volgt uit: 
   * <%imagequery(codevanquery)%>    * <%imagequery(codevanquery)%> 
   * of <%imagequery(codevanquery,:keyvergunning)%>   * of <%imagequery(codevanquery,:keyvergunning)%>
Regel 354: Regel 371:
  
  
-===== Tonen Wave briefnummer =====+==== Tonen Wave briefnummer ====
 (indien instelling //Sectie: Documenten, Item: WaveBriefNummer// is aangevinkt) (indien instelling //Sectie: Documenten, Item: WaveBriefNummer// is aangevinkt)
  
Regel 363: Regel 380:
 Indien //Getal1// van //Sectie: Documenten Item: Documentregistratie// de waarde 1 heeft, dan wordt het gecreëerde document op basis van dit sjabloon automatisch op geslagen in de geregistreerde documenten (tbcorrespondentie), waarbij de kolom dvbriefcode de waarde van deze teller krijgt (ongeacht of deze  teller in het sjabloon is opgenomen). Indien //Getal1// van //Sectie: Documenten Item: Documentregistratie// de waarde 1 heeft, dan wordt het gecreëerde document op basis van dit sjabloon automatisch op geslagen in de geregistreerde documenten (tbcorrespondentie), waarbij de kolom dvbriefcode de waarde van deze teller krijgt (ongeacht of deze  teller in het sjabloon is opgenomen).
  
-===== Tonen externe documentidentifier =====+==== Tonen externe documentidentifier ====
  
 De string <%ExtDocIdent%> (let op kamelennotatie) zal worden vervangen door de externe documentidentifier die verkregen wordt door een Stuf Zaak/DMS genereerdocumentidentificatie-bericht. Alleen van toepassing indien automatische opslag in een DMS via stufzaak/DMS. Wanneer OpenWave geen externe documentidentifier kan bemachtigen, wordt de string <%ExtDocIdent%> vervangen door een lege string. De string <%ExtDocIdent%> (let op kamelennotatie) zal worden vervangen door de externe documentidentifier die verkregen wordt door een Stuf Zaak/DMS genereerdocumentidentificatie-bericht. Alleen van toepassing indien automatische opslag in een DMS via stufzaak/DMS. Wanneer OpenWave geen externe documentidentifier kan bemachtigen, wordt de string <%ExtDocIdent%> vervangen door een lege string.
  
-===== Tonen gecrypte versie van een kolomwaarde =====+==== Tonen gecrypte versie van een kolomwaarde ====
  
 Verder kan de encryptiemethode worden aangeroepen vanuit het documentsjabloon. De string <%strEncrypt(:columnname)%> in een sjabloon wordt bij het creëren van een document als volgt geïnterpreteerd. Het programma zal columnname interpreteren als een kolomnaam uit de hoofdtabel van het sjabloon. De waarde van die kolom wordt gecrypt volgens de ingestelde methode (zie: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:2way_encryptie_externe_wachtwoorden]]) en deze gecrypte waarde wordt in het document opgenomen op de betreffende plaats. Voorbeeld: <%strEncrypt(:dnkey)%>. Verder kan de encryptiemethode worden aangeroepen vanuit het documentsjabloon. De string <%strEncrypt(:columnname)%> in een sjabloon wordt bij het creëren van een document als volgt geïnterpreteerd. Het programma zal columnname interpreteren als een kolomnaam uit de hoofdtabel van het sjabloon. De waarde van die kolom wordt gecrypt volgens de ingestelde methode (zie: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:2way_encryptie_externe_wachtwoorden]]) en deze gecrypte waarde wordt in het document opgenomen op de betreffende plaats. Voorbeeld: <%strEncrypt(:dnkey)%>.
Regel 377: Regel 394:
  
 Uitzondering hierop zijn de hierboven behandelde strings <%query(codevanquery)%>, <%iamgequery(codevanquery)%>, <%Teller%> en <%strEncrypt(:dnkey)%>. Elke query kan 0 of meer parameters hebben. Uitzondering hierop zijn de hierboven behandelde strings <%query(codevanquery)%>, <%iamgequery(codevanquery)%>, <%Teller%> en <%strEncrypt(:dnkey)%>. Elke query kan 0 of meer parameters hebben.
 +
 +<adm warning>
 +**LET OP:** Indien er gebruik gemaakt wordt van input parameters, is het niet mogelijk om de **LIKE** operator te gebruiken in ALLE Form query's: in dat geval zal alles na karakter **%** opgevat worden als naam van een input parameter. Wil men toch zoeken op een gedeelte van een waarde gebruik dan substring selects
 +</adm>
  
 ==== Parameterkolommen ==== ==== Parameterkolommen ====
Regel 445: Regel 466:
   * een integer of string inputparameter zonder quootjes of extra functie in de query kan worden opgenomen: zoals %Zomaareeninteger%   * een integer of string inputparameter zonder quootjes of extra functie in de query kan worden opgenomen: zoals %Zomaareeninteger%
   * een floatparameter alleen ingebracht kan worden als type string en dat die dan gecast wordt naar float   * een floatparameter alleen ingebracht kan worden als type string en dat die dan gecast wordt naar float
-  * een datumparameter gecast moet worden naar datum met bijv. to_date functie waarbij de ingevoerde datum wordt aangeleverd als yyyy-mm-dd.+  * een datumparameter kan op verschillende manieren gecast worden in een query bijvoornbeeld: 
 +    * to_char(%Zomaardatum%::DATE,'DD-MM-YYYY'  : resultaat: 16-07-2024 
 +    * fn_ddmaandjjjj(%Zomaardatum%) : resultaat: 16 juli 2024 
 +    * fn_ddmaandjjjj(to_date(%Zomaardatum%,'yyyy-mm-dd')) : resultaat: 16 juli 2024 
 +    * %Zomaardatum%  : resultaat: 2024-07-16 +02
  
 Er zijn dus 5 invoerparameters: Er zijn dus 5 invoerparameters:
Regel 467: Regel 492:
 </code> </code>
  
-=====formquery en childquery-verwijzingen naar tbqueries===== +
-De inhoud van de kolommen van de formqueries en childqueries kan ook bestaan uit een verwijzing naar een query in de beheertabel tbqueries. Zie: [[openwave:1.30:applicatiebeheer:instellen_inrichten:queries|]]\\ +
-Hierdoor hoeft een query die in meerdere sjablonen gebruikt wordt maar eenmalig te worden gedefinieerd.  De opmaak van de sjablonen wijzigt hierdoor niet. +
-<adm example> +
-formmquery_1 is bijvoorbeeld: +
-  select dvzaakcode, dvaanvraagnaam from tbomgvergunning where dnkey = :keyvergunning +
-en formquery_2 is bijvootrbeeld  +
-  select dvbedrijfsnaam, dvachternaam from tbcontactadressen where dnkey = :keyadres +
-Deze twee select statements kunnen nu vervangen worden door de volgende:\\ +
-De inhoud van formquery_1 wordt dan +
-  %query(sjabloon_zaakgegevens,:keyvergunning)% +
-en die van formquery_2 wordt dan +
-  %query(sjabloon_geadresseerdegegevens,:keyadres)% +
-   +
-In de tabel tbqueries dienen vervolgens twee kaarten aangemaakt te worden:\\ +
-Eén met de naam //sjabloon_zaakgegevens// met de inhoud: +
-  select dvzaakcode, dvaanvraagnaam from tbomgvergunning where dnkey = {id} +
-en één met de naam //sjabloon_geadresseerdegegevens// met als inhoud +
-  select dvbedrijfsnaam, dvachternaam from tbcontactadressen where dnkey = {id} +
-</adm>+
  • openwave/1.30/applicatiebeheer/instellen_inrichten/documentsjablonen.1708089412.txt.gz
  • Laatst gewijzigd: 2024/02/16 14:16
  • door Ton Pullens